Розділи

    • 25 травня 2023

    Дайджест «COVID-19. Цифри і факти». Випуск 34

    За даними ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» протягом минулої доби в області зареєстровано 11 випадків захворювання на COVID-19 (серед дитячого населення – 1 випадок захворювання).

    COVID-19 не зник, а тому варто подбати про вакцинацію. Про це йде мова у черговому випуску дайджесту "COVID-19. Цифри і факти".

    Майже 76 % – така частка людей віком понад 60 років серед тих, хто не зміг подолати COVID-19 минулого тижня в Україні. Цей показник залишається високим досить тривалий час, аби не піддавати сумніву рекомендації українських і зарубіжних фахівців невідкладно вакцинуватися старшим людям, зокрема отримати бустерні дози. Вакцина в Україні доступна

    Бустерна вакцинація через три місяці після первинної захищає пацієнтів 65 років і старших від летальних випадків внаслідок COVID-19 у середньому на 84–93 % – дослідження в Австралії.

    Ситуація із поширенням COVID-19 у світі перестала бути надзвичайною. Але коронавірусна інфекція лишається з нами, і сьогодні тисячі людей у всьому світі борються за своє життя у відділеннях інтенсивної терапії, а мільйони інших продовжують жити з негативними наслідками COVID-19. Вакцинація має продовжуватись.

    У новому випуску дайджесту – оновлені рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я із визначеними групами населення, які перш за все мають вакцинуватись проти COVID-19 та отримати додаткові бустерні (ревакцинальні) дози, і які терміни це рекомендовано робити.

    А ви знаєте, чому деякі вакцини проти COVID-19 називаються двовалентними? Про це – у рубриці «Гарячі» запитання».

    Дайджест випускається у межах спільного зі Світовим банком проєкту МОЗ України. Щоб усі, хто відповідально ставиться до свого здоров’я, мали достовірні дані і приймали обґрунтовані рішення на користь вакцинації. #stopcovidtogether

    Більше інформації за посиланням https://phc.org.ua/sites/default/files/users/user92/2023-05-24_Digest%2034.pdf