Розділи

    • 28 жовтня 2021

    Рейди проводять щодня: на Вінниччині моніторингова група перевіряє дотримання протиепідемічних заходів в закладах громадського харчування

    Фахівці ДУ «Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України»,  спільно з представниками правоохоронних органів та Держпродспоживслужби здійснюють моніторингові перевірки закладів громадського харчування, торговельних точок, ринків на дотримання карантинних вимог.

    Відповідно до постанови №934 Кабінету Міністрів України про внесення змін до Постанови №1236, здійснюються регулярні перевірки закладів громадського харчування на території міста Вінниці, – коментує сьогоднішню роботу моніторингової групи дільничний офіцер поліції Вінницького районного відділу поліції, капітан Ігор  Боровський. – В ході сьогоднішнього рейду було виявлено ряд недоліків. Серед них: відсутність інформації про максимальну допустимість відвідувачів у закладі, що передбачає за собою адміністративну відповідальність, передбачену ч.1 статті 44/3, Кодексу України про адміністративні правопорушення. На порушників складено відповідні адміністративні матеріали.

    Перевірка магазинів та  закладів громадського харчування здійснювалася в районі ринку «Урожай». Контрольні моніторингової групи фахівців за дотриманням протиепідемічних заходів безпеки проводилися у закладах, що розміщені на вул. Келецькій, Пирогова, Скалецького.

    Серед  типових порушень, які були зафіксовані працівниками Держпродспоживслужби: відсутність безконтактних термометрів для вимірювання температури для відвідувачів закладів громадського харчування, в одному із закладів антисептики не були спиртовмісними. В кав’ярні додатки (трубочки) для напоїв були без індивідуального пакування на барній стійці, відсутність антисептика для рук у санвузлі. Також в одному із закладів виявлено порушення санітарно-гігієнічних норм: працівники, що готують їжу, працювали  без використання засобів індивідуального захисту.