Розділи

    • 25 жовтня 2021

    Мутований штам коронавірусу «Дельта» продовжує поширюватись на території Вінничини

    На минулому тижні обласний центр контролю та профілактики хвороб з метою ідентифікації мутованих штамів коронавірусу 40 позитивних зразків виявлених в лабораторії обласного центру для подальшого дослідження направив  в референс-лабораторію вірусологічних досліджень   ДУ «ЦГЗ МОЗ України».

    • На жаль, з 40 зразків - у 39 виявлено мутований штам коронавірусу  (Дельта)», -повідомив завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань, Степан Томин.

    Він зазначив, що таким чином вже з серпня Вінниччина має захворювання пацієнтів і зі штамом Дельта. Впродовж серпня –жовтня поточного року штам (Дельта) був виявлений в 82 зразках відібраних від хворих  на 21 адміністративній території області: м.Вінниці, Бершадському, Барському, Вінницькому, Гайсинському, Жмеринському, Калинівському, Крижопільському, Козятинському, Іллінецькому, Липовецькому, Могилів-Подільському,  Немирівському, Оратівському, Погребищенському, Теплицькому, Тульчинському Томашпільському, Чернівецькому,  Хмільницькому, та Шаргородському районах.

    За словами Степана Томина, враховуючи циркуляцію на території області мутованого штаму коронавірусу (Дельта) слід очікувати подальше зростання захворюваності на  гостру респіраторну хворобу COVID-19.

    • Тому всіх мешканців Вінниччини, хто ще отримав щеплення, закликаю не зволікати з вакцинацією проти COVID-19. Наразі у регіоні діють центри масової вакцинації, і вакцини в області достатньо, - додав Степан Ярославович.