Розділи

    • 22 вересня 2021

    З 23 вересня, Україна, в тому числі Вінниччина, переходить у «жовту» карантинну зону.

     Таке рішення прийняли  на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

     Цього разу рішення про переведення в «жовту зону» було на підставі перевищення кількості нових випадків на 100 тисяч населення та перевищення коефіцієнта виявлення нових випадків

    Перехід у «жовту» зону передбачає:

    1. Проведення масових заходів за умови заповненості на дві третини. Обов’язковим є скринінг температури тіла, масковий режим, антисептики та безпечна дистанція . Обмеження не стосуватимуться учасників з сертифікатом про повний курс вакцинації або за наявності  негативного результату тестування на COVID-19 (ПЛР або експрес-тест) за 72 години до здійснення заходу.

    2 Забороняється відвідування закладів освіти, якщо 80% персоналу не вакциновані хоча б однією дозою.

    3. Кінотеатри та інші заклади культури можуть приймати дві третини місць із дотриманням заповнення двох рядів відвідувачами й одним порожнім рядом. Або понад 50 відсотків місць із дотриманням шахового порядку в залі.

    4. Розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані 1,5 метри та не більше чотирьох людей за столиком. Пересування в закладі можливе лише в засобах індивідуального захисту, проте під час приймання їжі чи напоїв дозволено перебувати без маски.

    5. Спортивні зали та фітнес-центри можуть працювати лише за умови забезпечення 10 кв. метрів загальної площі приміщення на одну людину.

    Якщо ви повністю вакциновані або отримали першу дозу вакцини, то обмеження не застосовуватимуться. Внутрішній сертифікат про вакцинацію  можна отримати через застосунок Дія.