Розділи

    • 28 березня 2020

    Звернення до керівників об’єднаних територіальних громад Вінницької області!

    Шановні керівники об’єднаних територіальних громад Вінницької області!

    25 березня 2020 на території України уряд запровадив режим надзвичайної ситуації, терміном на 30 днів – до 24 квітня 2020 р.

    Надзвичайна ситуація — це спеціальний тимчасовий правовий режим, що виникає через порушення нормальних умов життя і діяльності людей через аварію, катастрофу, стихійне лихо або епідемію. Під час надзвичайної ситуації влада, а особливо служби цивільного захисту працюватимуть посилено, у спеціальному режимі, буде  посилена охорона громадського порядку, інформування громадян, дезінфекція об’єктів та територій, санітарно-гігієнічні протиепідемічні заходи.

    Керівництво Вінниччини, як обласне так і міське, роблять все можливе і неможливе для   запобігання поширення коронавірусної інфекції на території нашої області, обмежувальні  заходи на сьогодні вкрай необхідні. 

    Завданням місцевої влади на сьогодні є:

    1. Виявлення осіб, які повернулися із-за кордону.
    2. Контроль за особами, які повинні бути на самоізоляції ( ті, хто нещодавно  повернулися із-зі кордону, перебували в контакті з потенційно інфікованими або хворими). 
    3. Оперативне  інформування та підтримка взаємодії з лікарями первинної ланки, лікарями відокремлених структурних підрозділів ДУ «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України»  та представників Національної поліції.
    4.  Проведення дезінфекційних заходів в під’їздах багатоповерхівок та  територій гіпермаркетів і аптек.
    5. Контроль наявності продовольчих товарів  та товарів першої необхідності в торговій мережі,  організація доставки їх до людей, які знаходяться в зоні ризику (похилого віку, інваліди, тощо).
    6. Контроль за дотриманням вимог щодо обмеження кількості пасажирів у міському транспорті.
    7. Забезпечення  проведення дезінфекційних заходів муніципальних транспортних засобів.
    8. Проведення широкої роз’яснювальної роботи з населенням щодо обмежень будь-яких контактів та святкувань, навіть в колі найближчих друзів (в т.ч. і прийдешніх пасхальних свят та поминальних днів).

    Вірю у Ваше відповідальне ставлення до серйозності проблеми. Знаю, що разом ми зможемо подолати будь-які виклики. 

    Бажаю здоров’я Вам і Вашим близьким.

    З повагою, Головний державний санітарний лікар Вінницької області                                                                               В.Г.Зайцева